XXL fikk en ebitda på 101 millioner kroner i førte kvartal 2016, mot 95 millioner kroner i samme periode året før.

- Ut fra de faktiske forholdene er dette bra, sier XXL-sjef Fredrik Steenbuch.

Butikkene i Sverige er resultatet vesentlig forbedret, mens i Finland sliter makroøkonomisk motvind slik at det ble negativt resultat i første kvartal (ebitda).

- Økonomien i de to landene er helt forskjellig. I Sverige går det bra, mens i Finland trenger de et par år på å komme seg opp igjen. Finland har problemer med EU-restiksjonene mot Russland og Nokia er gone. For oss er utgangspunktet helt supert fordi det er lettere å ta markedsandeler i negative trender.

XXL har de siste året endevendt det norske markedet for sportsbutikker. XXL fortsetter ekspansjonen og vil åpne 10-12 butikker i år. 6 av nyåpningene vil komme i Norge: Harstad, Bergen (butikk nummer tre), Sandefjord, Lyngdal, Skien og Porsgrunn.

Også konkurrenten G-Max har de siste årene åpnet en rekke store varehus.

- Det er fortsatt plass til flere butikker, sier Steenbuch.

- Vi skal inn i alle byer der XXL-konseptet får plass, som i Moss og Mo i Rana der det er mer enn 20.000 innbyggere, legger han til.

Les også: XXL vil satse på milliardmarked dnPlus  

Antallet konkurser i sportsbransjen har gått i været siden 2010, med en avskalling av mindre butikker. Mens erkerivalen Gresvig, som står bak kjeder som G-Sport, G-Max og Intersport, har lagt bak seg flere år med flere hundre millioner i underskudd.

- Vi har 10-15 prosent lavere kostnader enn G-sport og kan derfor selge varene 10-15 prosent billigere. Vi er så enkle i hodet at vi tror at denne modellen virker, sier XXL-sjefen.

Har tro på aksjen

På forhånd var det ventet en ebitda på 108 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Omsetningen ble 1.684 millioner kroner (1.369), mot ventet 1.652 millioner kroner.

 

 

 

På forhånd har 9 av 11 analytikere anbefalt å kjøpe XXL-aksjen, mens to har hold-anbefaling og ingen anbefaler salg, ifølge tall innhentet av TDN Finans. Gjennomsnittlig kursmål er 110 kroner, varierende fra 88 til 125 kroner.

Pareto har satt et kursmål på 125 kroner og karakteriserer XXL som et suksessfullt butikkformat bygget for videre vekst.

Les også:

Har Gresvig-ledelsen sovnet stående på jobb? dnPlus  

Sportskjemper i tallbråk dnPlus  

I Norge økte XXL sin markedsandel med 0,3 prosent i fjor, mens trekløveret G-Sport, G-Max og Intersport gikk tilbake med 0,5 prosent.

XXL fastholder målet om å åpne 10-12 nye butikker i 2016. XXL gjentar også at de vil lansere e-handel i Danmark i 2016.

Følg sportsbransjen i DN:

Floppet i Norge - drar inn en milliard i utlandet

- Elsykkelsalget har eksplodert  

Sportsbransjen sliter, men én grossist økte omsetningen med 40 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.