Franske etterforskere håper i dag å finne svar på hvorfor flyet fra tyske Germanwings styrtet i Alpene tirsdag.

Alle de 150 om bord omkom da Airbus-flyet styrtet på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland.

Blant de omkomne var 16 barn fra Haltern am See, som var på vei hjem fra skoletur. Sorgen preger den tyske byen, der kirkene i natt holdt åpent.

Hadde problemer

Tyske Lufthansa, som eier Germanwings, bekrefter at ulykkesflyet hadde problemer med luken til nesehjulet dagen før det styrtet i nærheten av Digne-les-Bains i en svært uframkommelig del av de franske Alpene, men hevder at denne feilen ble utbedret.

Flyet ble sjekket og godkjent samme dag som det styrtet, og teoriene om hva som kan ha forårsaket styrten er mange, mens svarene foreløpig er få.

Fant ferdskriver

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekreftet tirsdag at flyets ferdskriver alt er funnet, men det vil ta tid å analysere innholdet.

Flyets taleregistrator, som gir svar på hva som ble sagt i førerkabinen før flyet styrtet, er ennå ikke funnet.

Letingen i det uveisomme terrenget er vanskelig, og det samme blir jobben med å hente ut de omkomne.

– Det kommer til å ta dagevis å hente ut ofrene, deretter vrakrestene, sa en talsmann for politiet på stedet tirsdag.

Mistet kontakten

Franske flygeledere mistet kontakten med ulykkesflyet rett før klokka 11 tirsdag formiddag, og flyet hadde da falt fra 38.000 fots høyde til 6.000 fots høyde i løpet av få minutter.

Værforholdene i området der det 24 år gamle flyet styrtet skal ikke ha vært problematiske, og flygeren var erfaren og hadde over 6.000 flytimer bak spakene i fly av samme type.

Flyet sendte aldri ut noen nødmelding før det styrtet, men ifølge en talsmann for franske luftfartsmyndigheter slo kontrolltårnet alarm da det falt og radiokontakten opphørte.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ulykkesflyet slet med tekniske problemer igår

 
Tviler på at været var årsaken

- Det er ikke særlig fristende å sette seg på et fly akkurat nå

 
Her er de verste flyulykkene de siste ti årene