Dette er de første offisielle illustrasjonene som viser Porsches nye kompaktsuv. Og ikke nok med det, den har fått navnet Macan. Dermed blir det ingen Cajun, som man inntil nå har trodd den mindre suven skulle hete.

Navnet kommer fra det indonesiske ordet for tiger, og kombinerer ifølge pressemeldingen fra Porsche spenst, kraft, fascinasjon og dynamikk - noe som også skal være kjennetegnene ved den nye terrenggående bilen.

-Macan kombinerer alle kjennetegnene fra en sportsbil med suvens fordeler, og er en ekte Porsche. Navnet på en ny Porsche må passe med merkevaren, høres bra ut på mange språk og dialekter og fremkalle positive assosiasjoner, sier Bernhard Maier, som styrer med salg og markedsføring i Porsche.

Bilen kommer i produksjon i 2013, og er en sentral brikke i Porsches strategi om å utvide modellporteføljen sin. Macan skal bygges i Leipzig der også Cayenne og Panamera bygges. Porsche skal investere en halv milliard euro for å gjøre klar produksjonslinjen, noe som er av de største byggeprosjektene i Porsches historie. Dette bidrar til mer enn 1000 nye arbeidsplasser i området.

Akkurat som Cayenne deler noe av arkitekturen med konsernslektningene Volkswagen Touareg og Audi Q7, vil Macan få enkelte likheter med Audi Q5.

Les test av Cayenne: Den sportsligste suven

Les test av Panamera: Verdens beste bil? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.