Fra sykesengen og leiligheten i New York styrer Orklas styreleder og storaksjonær Stein Erik Hagen selskapet etter at han ble operert.

For to måneder siden fikk han beskjed om at han har prostatakreft, og for en uke siden fjernet han prostatakjertelen i underlivet.

På Johns Hopkins Universitetssykehus i Baltimore ble operasjonen gjennomført med fem små kutt i magen, en firearmet robot og ett stort team av kirurger, leger og sykepleiere. Det hele varte i tre timer.

- Man stopper opp og tenker over tilværelsen. Spesielt når man vet det er en viss sjanse for at man ikke våkner igjen, sier Stein Erik Hagen.

Hemmelig råd
Hans kone Mille-Marie Treschow satt i rommet ved siden av under operasjonen. Hun er kjent som Norges rikeste kvinne og eier ett av Norges største private landområder. For henne er kreft ingen ukjent sykdom.
 

- Jeg har operert bort hudkreft to ganger selv. Sist gang i desember. Det er guffent, sier Treschow.

Et hemmelig styre på tre personer tar over dersom Hagen dør brått. Han vil ikke si hvem de tre er. Også Treschow har tatt sine forholdsregler.

- Vi tar ofte opp temaet med våre barn og rådgivere: Hva skulle skje hvis mor eller far blir borte. I familievirksomheter er det viktig å ha en kontinuerlig dialog. Vi har begge et råd på tre ulike personer som trer inn og ivaretar eierfunksjonen, sier hun.

På jobb etter dager
Kirurgen som opererte Hagen regnes som en av verdens fremste. Han var strålende fornøyd etter operasjonen.

– Jeg har tatt forretningsbeslutninger fra dagen etter jeg ble operert. Få dager etter operasjonen deltok jeg på styremøte per telefon, sier Hagen om styremøtet Orkla hadde dagen før kvartalstallene ble lagt frem torsdag.

– Jeg har aldri tenkt å gi meg med det. For meg er forretninger også en hobby. Dette har jeg drevet med hele livet. Det har vært utrolig viktig for meg å komme kjapt tilbake, sier Hagen.

Les mer i dagens avis.

Les også:
Stein Erik Hagen har fått kreft(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.