Boligmarkedet i Norge har løftet seg til nye høyder i 2009. I september i år var boligprisene 6,8 prosent høyere enn i september 2008.

Siden prisfallet høsten 2008 har boligprisene steget ti måneder på rad, og hittil i år har det vært en prisvekst på hele 16 prosent. Det gir eiendomsutviklerne grunn til å juble og eiendomsmeglerne flere arbeidstimer - etter en tung og trist 2008 der mange i bransjen måtte gå fra jobbene sine.

Sopte inn
Men til tross for et dystert boligmarked i 2008, sopte flere av de kjente eiendomsutviklerne inn penger samme år, viser skattelistene:

Bjørn Rune Gjelsten hadde en nettoinntekt på over 60 millioner kroner ifjor. Olav Thon - som eier Thon Gruppen - håvet inn 70 nye millioner ifjor, men betalte nesten like mye i skatt.

Flere av meglerne tjente også solid:

Hyttemegler Christian Haatuft, som selger fritidseiendommer på Geilo, er oppført med en inntekt på nesten syv millioner kroner ifjor. I inntektsåret 2007 sto han oppført med en inntekt på litt i overkant av to millioner kroner og null i formue. Samme år solgte han meglervirksomheten Terra Eiendomsmegling Geilo as til Sparebank 1. Nå er formuen hans vokst til over 14 millioner kroner.

Lønnsomt er det også å selge rådyre hytteperler langs sørlandskysten: Gunnar Sverre Sædberg, som eier Meglerhuset Sædberg, tjente nesten 2,8 millioner kroner ifjor, ifølge skattelistene.

Søk i skattelisten her.



Søk i skattelisten her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.