Helge Lund fikk totalt 13, 8 millioner kroner i lønn og bonuser i 2013.

– Han tar fra arbeidsfolk og gir til seg selv. Helge Lund må gå, sier Sten Atle Jølle til Klassekampen.

Han er elektriker i Statoil og tillitsvalgt for rundt 2.000 Statoil-ansatte i fagforeningen Safe Sokkel. Jølle mener Lund framstår som patetisk når han samtidig kutter i alt fra pensjon til gratis peanøtter på lunsjbordene til de ansatte.

Per Steinar Stamnes, tillitsvalgt for plattformarbeidere organisert i LO-forbundet Industri Energi, bekrefter at stemningen blant de ansatte ikke er god.

– Det er mange som er forbannet, sier Stamnes, som på direkte spørsmål ikke vil si rett ut at Lund må gå.

– Nå har han sittet i 10 år. Det kan være svaret på det, sier Stamnes, som understreker at de tre ansattrepresentantene i styret gikk imot lønnsøkningen for toppledelsen i Statoil.

Statoil viser til at den gjennomsnittlige årlige veksten i lønna for konsernsjefen de siste fem årene har vært 2,75 prosent, mens vanlige ansatte har hatt en lønnsvekst på 3,5 prosent i samme periode.

Ifølge Klassekampen er bonus og tillegg ikke inkludert i dette regnestykket. Blir dette inkludert, har lønna til Lund steget med 25 prosent de siste tre årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.