En fremtredende tysk politiker mener at grekerne oppfører seg som klovner. Uttalelsen er nok et tegn på den stadig hardere linjen som politikere i andre euroland inntar mot Hellas.

– Den greske regjeringen har tilsynelatende ikke innsett alvoret i situasjonen ennå. De oppfører seg som klovner som sitter bakerst i klasserommet, selv om de har fått klare advarsler fra alle hold om at de kanskje ikke vil kunne fortsette til neste klassetrinn, sier Andreas Scheuer i et intervju med avisen Rheinische Post.

Scheuer er partisekretær i konservative CSU, det bayerske søsterpartiet til CDU, partiet til statsminister Angela Merkel.

Merkel opplever en stadig hardere motstand blant sine egne allierte mot å gi Hellas mer kriselån.

Tyskland er Hellas' største långiver, samt den største bidragsyteren til EU-kommisjonens budsjett og eurosonens krisefond. Flere tyske politikere mener at det ikke vil ha noen særlig betydning om Hellas forlater eurosonen.

– Dette betyr ikke slutten for Europa, uttalte Klaus-Peter Willsch, en av CDUs parlamentarikere, i et intervju med tysk radio onsdag.

I Hellas er det Tyskland som har fått rollen som syndebukk under gjeldskrisen. Syriza-regjeringen har blant annet krevd en større erstatning for de tap som Hellas ble påført av Nazi-Tyskland under annen verdenskrig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nå er over 20.000 oljejobber borte

1.500 må gå i oljeserviceselskap

Se DNTV: - Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin

- Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin
DNs Bård Bjerkholt om situasjonen i Hellas.
03:14
Publisert: