Nå beordrer han lokale myndigheter til å overføre sine midler til landets sentralbank, skriver Bloomberg News mandag kveld.

Forhandlingene om internasjonale støttemidler står i stampe, og Tsipras trenger kontanter til lønns- og pensjonsutbetalinger, samt til en tilbakebetaling til Det internasjonale valutafond IMF.

Greske statsobligasjoner falt etter tiltaket, noe som løftet 3-årsrenten til det høyeste nivået siden landets restrukturering av gjeld i 2012.

Lokale politikere stiller spørsmål ved ordren fra Tsipras, og det ledende greske opposisjonspartiet avviser tiltaket.

Beslutningen om å konfiskere reserver som nå holdes i forretningsbanker, og å overføre dem til sentralbanken, vil kunne omfatte om lag 2 milliarder euro, sier to personer med kjennskap til beslutningen, ifølge nyhetstjenesten.

Greske myndigheter har tidligere indikert at landet har penger frem til eurosonens finansministre, den såkalte eurogruppen, møtes i Riga fredag. På møtet skal ministrene avgjøre om de greske forslagene til reformer er gode nok til at landet kan få tilgang på den siste delutbetalingen på 7,2 milliarder euro fra kriselånspakken som EU og IMF har gitt.

Jean-Claude Trichet, tidligere europeisk sentralbanksjef, sier at ingen lenger er optimistiske med tanke på muligheten for at Hellas forblir i eurosonen.

- Ærlig talt, ingen er optimistiske når det gjelder Hellas. Vi må være fullstendig realistiske, og alt avhenger av at den greske regjeringen modnes i sin forståelse av at den må presentere et program for gjeninnhenting, som skaper tillit i det internasjonale samfunn, dersom den ønsker å skape vekst og sysselsetting, som er dens hovedmål, sier Trichet til Bloomberg News.

Les også:
USA i dag: Advarer mot rentesmell
Knuser disse tre «sparemytene»
Herkules-sjef går av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.