Hellas og de andre eurolandene driver harde forhandlinger om fremtiden til det greske låneprogrammet når det utløper ved månedsskiftet.

Etter mange uforsonlige ord vil grekerne ifølge flere medier onsdag likevel be om å forlenge låneavtalen i en overgangsperiode. Men de vil ha større fleksibilitet i forpliktelsene som følger det til sammen 240 milliarder euro store programmet som har holdt den greske økonomien flytende siden 2010.

Det er et forslag som ifølge Financial Times ligner veldig på noe som ble avvist av de andre eurolandene på mandag.

– Om de ber om en forlengelse, er spørsmålet om de virkelig mener det. Dersom det kun er en låneforlengelse uten forpliktelse til reform, er det over 50 prosent sannsynlig at eurogruppen vil si nei, sier en EU-kilde til nettavisen EUobserver.

Les også: Frykter at folk vil tømme bankene

Uro i Hellas før skjebnemøtet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.