Hvis det ikke ligger an til en snarlig avtale mellom Hellas og de internasjonale kreditorene, vil Hellas ikke innfri en tilbakebetaling til IMF fredag, ifølge regjeringspartiet Syriza.

– Hvis det ikke er noen utsikt til en avtale fredag eller mandag, jeg vet ikke akkurat når, så vil vi ikke betale, sier Syrizas parlamentariske leder Nikos Filis.

Frankrikes økonomiminister Emmanuel Macron sier samtidig at han er sikker på at det kan oppnås enighet om en avtale fordi «Frankrike og Tyskland har arbeidet svært intenst med saken».

– De siste dagene viser dette, og de neste dagene kommer til å vise det, sa Macron, idet han møtte pressen sammen med sin tyske kollega Sigmar Gabriel i Paris onsdag.

Hellas' statsminister Alexis Tsipras møter onsdag EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i et forsøk på å få kreditorene til å betale ut 7,2 milliarder euro i kriselån slik at gresk økonomi kan holde seg flytende.

 

Les også: Slik er boligprisene i mai

Asia i dag: Rømmer fra Kina

Her kan de snart sette gull i banken og få renter

Smell for Ap på ny meningsmåling(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.