ATEN/HELLAS. - Vi vil be om en overgangsperiode for lånet på seks måneder. Dette vil gi oss litt tid til å starte nye forhandlinger om hvordan avtalen vil se ut videre, sier Balafas.

DN møter Syriza-politikeren onsdag formiddag på hans kontor i den greske parlamentsbygningen i Aten.

Mandag førte ikke forhandlingene om den greske gjelden til enighet i Brussel.

Dagens avtale utløper i slutten av måneden og tiden begynner å renne ut for Hellas.

 

SE VIDEO:

Vil be om seks måneders utsettelse
00:00
Publisert:
 

Krever kuttstopp

Mandag førte ikke forhandlingene om den greske gjelden til enighet i Brussel. Dagens avtale utløper i slutten av måneden og tiden begynner å renne ut for Hellas.

Ifølge Balafas vil regjeringen bare be om at låneavtalen videreføres i overgangsperioden, men kreve at kuttene som betinger dagens avtale stoppes umiddelbart.

For det tredje vil regjeringen legge frem et krav om at videre forhandlinger foregår på politisk nivå minister til minister – og ikke i troikaen. Han tror mulighetene er gode for at EUs finansministere vil bli enige i løpet av de nærmeste dagene.

  • Vi tror eurogruppen finner en løsning på neste møte som antageligvis blir på fredag, sier Balafast.
  • Vi ser frem til å se en løsningen som er akseptabel på begge sider. For oss er det viktig å stoppe kuttpolitikken i denne omgang. Vi må ha en pause fra programmet, sier han. '

Kjølig stemning

Hvordan kravet om overgangsperiode vil mottas i eurogruppen er usikkert. Den tyske mottakelsen skal være heller kjølig, skriver NTB.

– Om de ber om en forlengelse, er spørsmålet om de virkelig mener det. Dersom det kun er en låneforlengelse uten forpliktelse til reform, er det over 50 prosent sannsynlig at eurogruppen vil si nei, sier en EU-kilde til nettavisen EUobserver ifølge nyhetsbyrået.

Balafas er en av Syrizas 149 parlamentsmedlemmer. Det greske parlamentet har  til sammen 300 seter.

Les også:

- Grekerne vil be om låneforlengelse

6 grunner til at en «grexit» ikke vil være total katastrofe

- Kan få en situasjon der Hellas må forlate euroen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.