Eurosonens finansministre, ofte omtalt som eurogruppen, godkjenner den greske tiltaksplanen. Det er klart etter en timelang telefonkonferanse blant ministrene tirsdag ettermiddag.

Opplysningene blir blant annet bekreftet av Valdis Dombrovskis, som er EU-kommisær for euroen, på Twitter.

Nå skal de respektive nasjonalforsamlingene i medlemslandene i eurosonen avgjøre om de støtter planen. Tysklands nasjonalforsamling kommer til å bli helt sentral. Der skal planen behandles fredag, ifølge Guardian.

Hellas kom fredag til enighet med eurolandene om å forlenge låneprogrammet med fire nye måneder. En forutsetning for avtalen var at landet måtte levere en liste med forslag til nye reformer innen mandag denne uken.

Reformforslagene ble levert til EU-kommisjonen like før fristen løp ut ved midnatt.

Kritisk

Representanter for den såkalte troikaen, EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF), har diskutert forslagene tidligere på dagen tirsdag.

Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem, som er leder av gruppen av finansministre i eurosonen, sier Hellas tydeligvis «mener alvor», men understreker at avtalen ikke er i boks ennå.

– EU-kommisjonens mening er at denne listen er omfattende nok, og at den utgjør et godt grunnlag for å kunne avslutte forhandlingene, sier en kilde nær kommisjonen til Reuters.

Eurogruppen melder tirsdag at den diskuterte den første listen over reformtiltak som er presentert av de greske myndighetene, basert på dagens ordning, som vil bli nærmere angitt og deretter avtalt med institusjonene senest innen utgangen av april.

Eurogruppen oppfordrer videre de greske myndigheter til å videreutvikle og utvide listen over reformtiltak.

Skal behandles i nasjonalforsamlingene

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble, som er sterk motstander av den økonomiske politikken til Hellas' nye regjering, har bedt om at låneforlengelsen blir tatt opp i landets nasjonalforsamling denne uken.

– Forutsatt at Hellas følger sine forpliktelser og at eurogruppens finansministre er enige, vil den tyske regjeringen støtte den foreslåtte forlengelsen, sier Schäuble.

Les også:

- Kreditorene fornøyde med Hellas-planer

- Det greske spøkelset vil fortsette å hjemsøke oss  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.