Kontrakten ble signert av de to landenes energiministre i St. Petersburg fredag. Hellas' statsminister Alexis Tsipras befinner seg også i den russiske byen i forbindelse med en større næringslivskonferanse.

Ifølge Hellas' energiminister Panagiotis Lafazanis skal halvparten av prosjektet finansieres av den russiske utviklingsbanken VEB, mens den andre halvparten skal finansieres av et gresk selskap. Under seremonien understreket han at samarbeidet med Russland ikke er ment som et stikk til andre land i Europa. Han sa også at Hellas trenger støtte og ikke press for å komme seg gjennom gjeldskrisen.

Tas i bruk i 2016

Utbyggingen av gassrørledningen i Tyrkia skal etter planen starte i slutten av juni. I desember 2016 er det ventet at den kan tas i bruk, ifølge Aleksij Miller, toppsjef i russiske Gazprom.

Gassen skal føres i rør via Svartehavet, gjennom Tyrkia og fram til den greske grensen. Europeiske land skal etter planen stå for utbyggingen av gassrørledninger som kan bringe gassen videre, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Utbyggingen skal bidra til at Russland fra og med 2018 ikke lenger er avhengig av å sende gass til Europa via Ukraina. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

«Something is rotten in the state of Denmark»

Utskifting av tre statssekretærer i regjeringen

Se DNTV: Anbefaler bruk av mindre oljepenger

Anbefaler bruk av mindre oljepenger
Dette for å unngå langt mer smertefulle innstramninger i fremtiden.
03:14
Publisert: