Ifølge den greske avisen Kathimerini vil Hellas vente med å betale låneforfall de samlede låneforfallene i juni på i alt 1,6 milliarder euro til 30. juni. Det internasjonale pengefondet (IMF) vil trolig akseptere utsettelsen, skriver avisen.

IMF bekreftet torsdag kveld at de har mottatt forespørselen fra Hellas. Pengefondet viser også til at IMF på slutten av 1970-tallet besluttet at låntakere har lov til å samle låneforfall i en pott såfremt de skal betales inn i samme kalendermåned.

Den greske statskassen er i ferd med å gå tom for penger som følge av at landets kreditorer ikke vil utbetale den siste delen av kriselånet, 7,2 milliarder euro.

Hellas forhandler fortsatt med sine långivere om å få utbetalt lån slik at økonomien kan holde seg flytende og grekerne kan beholde euroen. Långiverne krever flere økonomiske reformer og kutt i greske budsjetter før de vil utbetale pengene.

Det greske finansdepartementet kom torsdag kveld med en uttalelse der kreditorene blir bedt om øyeblikkelig å komme med mer realistiske forslag.

Forrige gang Hellas skulle betale inn avdrag og renter på et lån fra IMF, tok landet penger fra en krisekonto etter avtale med pengefondet. (©NTB)

Les også:

Kraftige bevegelser i rentemarkedet i Europa

Kommentar: Tiden renner ut for Hellas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.