Det var stor volatilitet for lange renter i Europa torsdag. Bevegelsene kommer etter at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken onsdag (ECB) sa at man i perioder må regne mer volatilitet i rentemarkedene.

Renten på tyske tiårige statsobligasjoner steg til 0,99 prosent torsdag formiddag, det høyeste nivået siden september i fjor. Ut på ettermiddagen falt imidlertid rentene tilbake til rundt 0,85 prosent. Tilsvarende bevegelser så man for de flere andre statsobligasjoner med lav risiko.

Rentene startet å stige kraftig under pressekonferansen til sentralbanksjef Mario Draghi i ESB onsdag. Der uttalte han at investorene må regne med mer volatilitet i rentemarkedene.

- Draghi bidro til volatiliteten med de kommentarene og han har nok rett i av det vil være mer av den. Vi har regnet med at statsrentene ville stiger inn mot sommeren, men dette var voldsommere enn vi har ventet, sier sjefanalytiker Allan von Mehren i Danske Bank til Bloomberg News.

Handelsbanken Capital Markets skrev torsdag at de tror renteoppgangen etter Draghi-uttalelsene kom som følge av at mange på forhånd hadde ventet at ESB ville signalisere at de ønsket å glatte ut noe av markedsvolatiliteten gjennom å tilpasse sine obligasjonskjøp.

«Men Draghi sa altså isteden at markedet antakelig må venne seg til denne typen volatilitet», skriver meglerhuset.

Les også:

Kommentar: Tiden renner ut for Hellas

Euroen nær nytt toppnivå

Tsipras: - Det eneste realistiske forslag på bordet er gresk

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.