Rentepåslaget på tiårige greske statsobligasjoner var ned 29 basispunkter til 925 basispunkter mot tilsvarende tyske statsobligasjoner.

Bevegelsen kom etter medierapporter om at Hellas vil be om å få forlenget låneavtalen med eurogruppen langs linjene med et kompromissforslag foreslått av EU-tjenestemenn, men avvist av eurosonens finansministere tidligere denne uken.

Rentepåslagene i andre periferiland i eurosonen var også ned på nyheten. Rentepåslaget på spanske og italiske statsobligasjoner falt i overkant av fem basispunkter til henholdsvis 117 og 123 basispunkter, mens den portugisiske var ned 8,6 punkter til 188 punkter.

En anonym gresk regjeringskilde sa ifølge Bloomberg News at statsminister Alexis Tsipras' regjeringen planlegger å be om forlenget låneavtale torsdag.

Hellas forhandler for tiden med resten av eurogruppen for å forsøke å komme fram til en løsning på krisen rundt Hellas' gjeldshåndtering. Den nåværende gjeldsavtalen går ut 28. februar.

-Vi er i en posisjon hvor det er mye usikkerhet, og nå ser markedet at det er litt håp. Disse forhandlingene er gjerne sånn at vi ikke får en løsning før i siste minutt, så det er naturlig at markedet beveger seg litt frem og tilbake, sier sjefanalytiker Allan von Mehren i Danske Bank til Bloomberg News.

Renten på norske tiårige statsobligasjoner var opp 3,4 basispunkter til 1,279 prosent onsdag ettermiddag.

 

LES OGSÅ: – Saken mot Strauss-Khan har kollapset

Italia: Libya en tikkende bombe som truer Europa

Investorene avventer rentemøte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.