Lange renter i Hellas var lite endret torsdag tross ny usikkerhet rundt landets finansielle situasjon.

Samtidig la Den europeiske sentralbanken (ESB) frem referat fra det seneste rentemøtet, som indikerte at sentralbanken ikke vil komme Hellas til unnsetning.

Capital Economics mener referatet pekte på ubehag ved redningspakker til forgjeldende stater i eurosonen.

«Sammen med sentralbankens avgjørelse onsdag om at de vil kun å tillate en liten økning i nødlikviditeten til greske banker, skaper referatet et tydelig inntrykk av at det ikke vil være ESB som redder Hellas», skriver Capital Economics.

Få overraskelser

Utover dette skriver analysehuset at det var få overraskelser i referatet.

Det ble oppfattet som utfyllende til sentralbanksjef Mario Draghis forklaring forrige måned om at alle medlemmene i rentekomiteen til ESB støttet ideen om kvantitative lettelser. De var imidlertid uenige om hvilket tidspunkt som var best egnet.

Renten på den greske tiåringen var 9,65 prosent torsdag ettermiddag.

Amerikanske renter falt

Onsdag kveld falt rentene på amerikanske statspapirer betydelig i minuttene etter at referatet fra det siste rentemøtet i Den amerikanske sentralbanken i januar ble publisert. Det viste at flere av medlemmene i Federal Reserves rentekomité, Federal Open Market Comittee (FOMC), heller mot å holde renten lav i en lengre periode.

Nordea Markets skrev i sin morgenrapport at de tar dette til støtte for sitt syn om at første renteøkning i USA kommer i september.

Renten på amerikanske tiårige statsobligasjoner var ned 0,2 basispunkter til 2,078 prosent torsdag ettermiddag.

 

LES OGSÅ: Gass-lagrene faller i USA

KRG holder tilbake oljeproduksjon

Svakere oljepris og gresk uro sender Wall Street ned  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.