STOCKHOLM: - Kvinner som Gunhild må vi bli vant med, kvinnene tar over, sier ektemannen Petter Stordalen.

- Statistisk sett er det en kvinne som måtte arrangere dette. De er i flertall på universitetene, og i Nordic Choice har vi 65 prosent kvinnelige ledere.

I dag starter konferansen "EAT" i Stockholm i regi av Stordalen Foundation og Stockholm Resiliance Center.  I to dager møtes 400 møtedelegater for å diskutere mat, helse og bærekraft.  Initiativtaker og primus motor er Gunhild Stordalen. 

Selv tror ikke Petter Stordalen han ville klart å gjennomføre det samme.

- Jeg har hverken kunnskap eller kompetanse til det, sier Stordalen

Kjente fjes

Delegatene kommer fra akademia, politikk og næringsliv. Flere er kjente fjes fra Stordalens 16. mai-fester. 

Blant norske deltakere er flytogsjef Linda Bernander Silseth, hennes mann og Choice-direktør Torgeir Silseth, Kapital-redaktør Vibeke Holt, investor Arthur Buchhardt, direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel, skuespiller Guri Schanke, Fedon Lindberg,  DNV GL-direktør Sven Mollekleiv, Lerøy-direktør Henning Beltestad og kronprinsesse Mette-Marit. Hun ankom sammen med kronprinsesse Viktorias ektemann prins Daniel.

På listen over foredragsholdere er det flere celebre navn.

Tidligere president Bill Clinton er det største navnet. Prins Charles skal ha et videooverført foredrag om globale matsystemer. Også tidligere helseminister Jonas Gahr Støre og Sven Mollekleiv skal snakke på konferansen. 

"Må sette høye mål" 

Stordalen er imponert over hva konen har stelt i stand.

- Det er intet mindre enn fantastisk hva hun har fått til. Det handler om å sette seg store mål, høye som fjell, og si det. I dag kommer verdens beste forskere som skal sette agendaen for de viktige spørsmålene. Gunhilds ambisjon er at dette skal vokse, sier Stordalen. 

Hotellkongen gleder seg aller mest til å høre foredraget til tidligere president Bill Clinton. 

Det gjør også Se&Hør-redaktør Ellen Arnstad, som hørte Clinton sist han var i Oslo. 

- I dag skal jeg sitte på skolebenken, dette temaet er veldig interessant. 

- Vi heier på Gunhild på denne reisen, og det er imponerende hva hun har fått til. Kvinner må heie på andre kvinner som setter spor slik Gunhild gjør nå. 

Håper på gode ideer

Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel er også på plass. 

- Det er bra hvordan denne konferansen drar sammen ulike aktører innen industri, næringsliv og gründere og linker det bedre sammen. Jeg tror vi vil få mange gode ideer fra denne konferansen, sier hun. 

For hotellinvestor Arthur Buchard er matkonsept en viktig del av det å bygge hoteller.

- Jeg er opptatt av helse og mat, og det er det viktigste miljøelementet vi omgir oss med. Det er også noe av det enkleste å gjøre noe med, sier han. 

- Jeg håper å bli litt klokere når konferansen er over, og kanksje gjøre noe med det konferansen lander på. Det er viktig at vi alle deltar og bidrar.

Les også: 
Krever egenandel på fest
Har gjort potet-gull på Maarud
Søstrene tømmer selskapet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.