Helse og overvekt påvirkes av området du bor i, skriver nettstedet Forskning.no og refererer til en rapport som er publisert i en spesialutgave av tidsskriftet Obesity Reviews.

Gjennom EUs forskningsprosjekt Spotlight, har forskere tatt en titt på nabolagene til 6000 mennesker i storbyene Paris, London, Ghent, Rotterdam, Amsterdam og Budapest.

Deltakerne i studien fikk spørsmål om hva de selv mener om sitt nabolag, hvor fysisk aktive de er, hva de spiser, hvor god helse de har og om de er lykkelige.

I tillegg til å studere svarene fra beboerne selv, undersøkte forskerne Googles bilder av de aktuelle nabolagene.

De oppdaget da en klar sammenheng mellom hvordan det ser ut der folk bor – og folks spisevaner og fysiske aktivitet, skriver nettstedet.

– Finnes det parker og turveier, kan det bli lettere å gå en tur eller jogge en tur. Og finnes det mange hurtigmatsjapper i nabolaget, blir det lettere å stikke innom enn om det var færre av dem, sier professor Oddrunn Samdal ved Universitetet i Bergen til Forskning.no

Dermed kan det bli enklere for planleggere og politikere å ta tak i utfordringene, ifølge nettstedet.

 

Les også: Dette reduserte sykefraværet med 49 prosent

Så mye trening hemmer kreftvekst

NIH-professor: Tre minutter nok for å fremme helse og regulere vekt  

 

Se DNtv: Dette har konserndirektør Janne Log gjort i seks år. Slik får hun trent i tidsklemma.

Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag
Slik får konserndirektøren i Evry trent i tidsklemma. En mil om dagen klarer alle, smiler hun.
01:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.