Direktoratets årsrapport fra 2014 viser at det har rundt 100 ansatte, og at den årlige driften koster 169 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Direktoratet for nødkommunikasjon har kun en oppsynsrolle over nødetatenes digitale sambandssystem.

Opplæring i bruken av nødnettet som brukes av politi, brannvesen og ambulanse, skal foregå internt i etatene. Likevel har direktoratet vokst seg fem ganger større enn planlagt.

Ingen planer om å trappe ned

Ifølge avisen skal utbyggingen av nødnettet ferdigstilles i år, men direktoratet har ingen planer om å trappe ned. Det vil ifølge sine nettsider ha ansvar for å videreutvikle nødnettet, overføre kompetanse og tilrettelegge for at flere aktører kan bli nødnettbrukere.

I tillegg til Nødnettdirektoratet og Motorola – som bygger og driver nettet – har Politidirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og helsemyndighetene egne grupper som jobber med prosjektet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Riksrevisjonen: Alvorlige nødnett-feil blir ikke rettet

 
- Vi er ført bak lyset

Anklaget for "utilbørlig opptreden"