Tirsdag kveld la regjeringen frem nye tiltak for å begrense smitten i samfunnet. Det ble blant annet innført skjenkestopp ved midnatt og antallsbegrensninger på arrangementer.

Det kom ingen klare tiltak rettet mot treningssentre, men regjeringen la frem flere råd og anbefalinger knyttet til organiserte fritidsaktiviteter. Det anbefales blant annet at fritidsaktiviteter bør gjennomføres utendørs så langt det er mulig og at garderober bør holdes stengt.

– Vi kommer til å stenge av annethvert kondisjonsapparat for å opprettholde avstandsregler. Så vil vi vurdere å innføre adgangsbegrensninger, og intensivere vask og bemanning, sier daglig leder Morten Hellevang i treningskjeden Evo.

– Usikkert

Han forteller at Evo nå vil ha flere ansatte på jobb, for å sørge for opprettholdelse av smittevern. Det blir ikke aktuelt å permittere ansatte, forklarer han.

– Det blir ingen store begrensninger. Mye av dette har vi gjort i Oslo allerede. Nå tar vi resten av landet, sier Hellevang.

– Frykter du at folk vil unngå å trene på treningssentre, og at flere vil fryse medlemskapet, nå som det er økt smitteoppblomstring?

– Vi har ikke opplevd så mye av det til nå, fordi folk ikke går på treningssentre hvis de føler seg dårlige. Når samfunnet stenger ned, trenger folk å trene og være aktive, sier han, men legger til:

– Nå endrer situasjonen seg fra uke til uke, så alt er veldig usikkert.

Begrenser antall

Daglig leder Lars Fredrik Strøm-Håkonsen i Fresh Fitness opplyser til DN at treningskjeden skal ha et internt møte onsdag.

Videre opplyser han at Fresh Fitness vil innføre tiltak for å begrense antall som kan trene på gruppetimer og antallet som kan oppholde seg på treningssentre samtidig.

– Dette er tiltak både vi og medlemmene er godt kjent med. Ellers har vi gode rutiner for renhold og vil selvfølgelig påminne medlemmene våre om å vaske apparater etter bruk, skriver han i en sms til DN.

I en epost til kunder skriver Norges største treningskjede Sats at den jobber for å klargjøre hvordan de nye tiltakene vil påvirke kjedens treningssentre.

«Vi jobber så rask vi kan med å klargjøre alt, og kommer tilbake til deg med detaljer om hvordan dette påvirker deg og din trening i løpet av morgendagen, onsdag 8. desember», heter det i meldingen til kundene.

Sats har ikke besvart DNs henvendelser tirsdag kveld. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.