Forskere ved universitetet i Linköping gjennomførte et forsøk med 14 friske legestudenter, sju menn og sju kvinner, som ble servert et kaloririkt måltid bestående av en Big Mac og en Triple Chocolate Cookie.

Da legestudentene fikk et glass rødvin til måltidet, viste det seg at blodsukkernivået tre timer senere var lavere enn da de fikk servert alkoholfri drikke til maten.

Det ble også målt lavere verdier av det appetittstimulerende proteinhormonet ghrelin når maten ble skylt ned med vin, viser studien.

Professor og overlege Fredrik Nyström er overrasket over resultatet, som han mener gir ytterligere kunnskap om hvilke fordeler og ulemper alkohol har.

Forskerne i Linköping undersøkte også om snus hadde noen positiv effekt på hormoner, blodtrykk og forbrenning, noe det viste seg å ikke ha.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke kunne finne noe positivt med snus. Den fikk blodtrykket og nivået av stresshormoner til å stige, men jeg skal lete videre, sier Nyström til SVT Nyheter Öst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.