Butler Thomas Wassdal (33) ble i Oslo tingrett dømt for underslag på en halv million kroner mens han var tjener for rederenken Anette Skaugen (88).

Nå er det inngått et hemmelig forlik mellom de to, skriver Dagens Næringsliv.

Ingen av partene fikk fullt medhold i retten, men Wassdal ble dømt til å betale Sakugens heleide selskap Brynjulf Skaugen AS tilsammen 1,2 millioner kroner, hvorav en halv million som skal ha blitt underslått.

Rederenken anket dommen til lagmannsretten med krav om tilbakebetaling av et lån hun mente Wassdal fikk til kjøp av leilighet, men etter hva DN er kjent med er enken og butleren nå godt forlikt.

Tilbakebetalt penger
Kilder nær partene sier at Wassdal nå skal ha tilbakebetalt rundt én million kroner til Anette Skaugen.

– Jeg tror ikke jeg ønsker å kommentere noen ting rundt forliket. Det er best slik, skriver Wassdal i en epost til DN.

Skaugens advokat, Håvard Sandnes, bekrefter i en sms til DN at partene har blitt enige om en minnelig løsning, men at de ikke har noen kommentarer utover det.

I over ti år utviklet Annette Skaugen og hennes tjener og butler Wassdal et svært nært forhold. Wassdal skal ha jobbet døgnet rund for rederenken. I 2011 ble helsetilstanden til Anette Skaugen så dårlig at hun havnet på eldrehjem. I kjølvannet av innleggelsen oppdaget hennes familie det de mener var en rekke mistenkelige disposisjoner. Annette Skaugen var ifølge familien blitt belastet for dyre nattklubbregninger, restaurantbesøk og det var tatt ut store beløp på merkelige tider på døgnet.

Les også: Butler brukte rederenkes penger


Rederenke saksøker butler for millioner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.