Georg Aasen (32) var en gang på listen over Norges råeste aksjemeglere, før han fikk sparken fra SEB Enskilda for å ha handlet aksjer uten tillatelse fra kundene.

Aasen ble også svartelistet av bransjens egen organisasjon, og fratatt autorisasjonen til å være megler av Norges Fondsmeglerforbund. Nå er han ansatt på meglerbordet hos meglerkjempen ABG Sundal Collier, skriver Dagens Næringsliv.

Finanstopp Jan Petter Collier henviser til lederen av meglerbordet i ABG Sundal Collier, Hans Øivind Haukeli, når DN ber om en kommentar til nyansettelsen.

Helhetlig vurdering
- Vi har ikke for vane å kommentere personalsaker. Men det jeg kan si, er at meglerbordet sammen med compliance har vurdert saken. Ut fra en helhetlig vurdering, og på bakgrunn av at han har autorisasjon, ville vi ansette Georg Aasen, sier Haukeli til DN.

- Har dere hatt betenkeligheter med å ansette en person som inntil nylig har vært svartelistet av Norges Fondsmeglerforbund?

- Vi har ingen ytterligere kommentarer, sier Haukeli til DN.

Heller ikke Aasen ønsker å bidra med opplysninger.

Les også: Små skritt for Collier


Kopierte kundelisten - fikk sparken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.