Den årlige World Wealth Report fra Capgemini og Merril Lynch er en oversikt over dollarmillionærer i verden, basert på investerbare penger.

Såkalte "high net worth individuals".

Det innebærer for eksempel at verdien av boligen man bor i og bilen man kjører ikke regnes med som investerbare penger.

Norge har flere ganger de siste årene vært det landet i verden med flest dollarmillionærer per 1000 innbyggere

Men det er ikke her det tar kortest tid å opparbeide seg nok kapital til komme med på den eksklusive oversikten.

Ifølge en rapport fra storbanken Barclays er det ingen steder det tar kortere tid å bli dollarmillionær enn i Singapore, skriver Forbes.

Under 10 år

Barclays har i år undersøkt 2 000 personer verden over med en investeringskapital på minst 1,5 millioner dollar, for å se hvordan investorer, bedriftsledere og gründere skaper, bruker og fordeler sin rikodom.

Av alle personene som ble intervjuet, kom 100 fra Singapore, og ingen steder tok det kortere tid å bli dollarmillionær.

Over halvparten av de spurte fra Singapore hadde brukt under ti år på å bli dollarmillionær.

Til sammenligning hadde bare 1/3 av rikingene i De forente arabiske emirater klart det samme, mens bare en av ti av dollarmillionærer i USA hadde klart å opparbeide seg en investeringskapital på minst 1,5 millioner dollar på under ti år.

Den raske formuesoppbyggingen blant rikingene i Singapore skyldes ikke arv eller andre heldige omstendigheter. Ifølge rapporten kommer 72 prosent av formuen fra personlige investeringer.

Rapporten viser også at dollarmillionærene fra Singapore bruker 61 prosent av sine inntekter til sp#229 og investeringer, 16 prosent benyttes til reising og sosiale aktiviteter, mens syv prosent brukes på biler, smykker eller samleobjekter.

Les også: Nå selges «Røkkes gamle guttedrøm» til halv pris

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.