I den 2200 kvadratmeter store hallen sitter det nærmere 300 meglere, analytikere og tradere. Under dem ligger det 200 kilometer med datakabler.

Mylderet av folk, datamaskiner og pc-skjermer er delt inn etter en viss logikk. De viktigste sitter i midten; de som handler norske renteinstrumenter og valuta. Rundt dem sitter de som handler internasjonale renteinstrumenter, rente- og kredittanalytikere og makroøkonomer. Videre sitter de på rekke og rad; aksjeanalytikere, obligasjonsmeglere og aksjemeglere. Og en hel del andre kundefunksjoner i meglerhuset.

Skal tjene mer
DNB Markets har brukt de siste fem årene på å planlegge den enorme meglerhallen i Bjørvika. For noen uker siden flyttet de siste ansatte inn.

- På Aker Brygge måtte vi sitte i flere etasjer. Her samler vi alle i én etasje, og det er mer effektivt. Det er 272 plasser, som dekker alle produktområder fra aksjer, obligasjoner, råvarer, renteinstrumenter og valuta. At vi alle sitter samme sted gjør at vi kan samarbeide på tvers, sier DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid til DN.no.

- Da tjener dere også mer penger?

- Ja, vi sikrer mest mulig gevinst for kunden og for oss. Vi legger jo ikke skjul på at vi er en kommersiell virksomhet. Omsetningen i dette rommet er på 200-300 milliarder kroner dagen. Norske kroner og norske renter er kjerneproduktet, og størsteparten av omsetningen kommer herfra, sier Ertzeid.

Raskere
Synlig og usynlig teknologi skal legge til rette for enda raskere handel. I etasjen under befinner meglerhusets datarom seg - for å sikre lavest mulig forsinkelse ut i verdens finansmarkeder. At tid er penger har bare blitt enda mer tydelig de siste årene.

- Vi har mye raskere datautstur som sikrer høy hastighet, og raskest mulig ordreutøvelse. Det som kunne ta flere minutter å utføre på Aker Brygge, tar nå en brøkdel av tiden, sier Ertzeid.

I motsetning til resten av det nye DNB-hovedkontoret i Bjørvika er det ingen konkurranse om plassene i meglerhallen. Her har alle faste plasser.

Alle arbeidsplassene er utstyrt med nye pc-er, nytt telefonsystem og nytt lydloggsystem. De tradisjonelle tv-skjermene med Bloomberg og CNBC er erstattet med et eget system der meglerne selv velger tv-kanaler på en av flere skjermer på kontorplassen. Samtlige plasser er utstyrt med minimum tre skjermer. Noen av de ansatte sitter med en hel vegg av seks 23-tommers skjermer foran seg. Andre har kuttet ut en skjerm, rett og slett for å lage et hull i veggen slik at de kan snakke med naboen.

Dobbelt så mange på fem år
Nede på gulvet er det bemerkelsesverdig stille til å være Norges største og mest aktive meglerhus. Hallen er designet for å for å minimere gjenklag, samtidig som at lys og ventilasjon har også har vært avgjørende faktorer.

Det jobber nå rundt 700 i DNB Markets i Norge, i tillegg til 30 ansatte i USA og 30 ansatte i datterbanker i Litauen, Latvia og Estland.

- Det er en omtrent en dobling på drøyt fem år. I tillegg har vi økt bunnlinjen betraktelig, fra et par hundre millioner i kvartalet til rundt én milliard kroner nå, sier Ertzeid.

- Det ser ganske fullt ut her, er det plass til flere?

- Det er et par ledige plasser.

LES OGSÅ:

<b>Skjuler 500 aksjemilliarder i mørket</b>

<b>- Det er veldig kult</b>

<b>DNB innfører dresskode - sjefen får selv moteslakt</b>

<b>Han håver inn når markedene rystes</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.