Rekken av unge med millionformuer er imponerende lang, og det er Stein Erik Hagens barn som topper listen.

Caroline Marie, Carl Erik og Nina Camilla Hagen er Norges rikeste unge, ifølge skattelistene. De krympet riktignok formuen noe fra 2007 til 2008, men har fortsatt en formue hver på mellom 2,1 og 2,2 milliarder kroner.

Faren deres har langt mindre formue, nemlig litt i overkant av milliarden, men står i likhet med barna oppført med nullinntekt for skatteåret 2008.

Flytter til Sveits
I sommer opplyste Stein Erik Hagen at Caroline (25) og Carl Erik (20) skal bosette seg permanent i Zürich.

Med to av barna utflyttet, flytter også 60 prosent av eierskapet i familieselskapene Canica og Canica Investor. Der eier Hagen ti prosent, mens de tre eldste barna hans eier 30 prosent hver. Hagen har imidlertid full kontroll fordi han eier a-aksjene med stemmerett.

Les også:
- Det ble litt styr, ja

Sitter ved roret
Det er flere enn Hagen-barna som får sin del av familieformuen, og flere får også ansvar i bedriftene gjennom blant annet styreverv.

Noen av de unge på listen sitter nå også ved roret i familiebedriftene. En av dem er Else Helene Sundt, som sammen med broren Christian Sundt overtok aksjene i selskapet Sundt da faren Petter C. G. Sundt døde i 2007.

John Fredriksens døtre Kathrine og Cecilie er også søkkrike og tiltrodd med styreverv og oppgaver i flere av selskapene hans, men er ikke å finne i skattelistene for inntektsåret 2008.

Søk i skattelisten her.

Her er et utvalg av Norges unge og rike:



Les også: Norges rikeste kvinner

Søk i skattelisten her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.