Zhongying Kristoffersen
Alder: 43
Født i: Kina
Kom til Norge: 1996
Yrkesbakgrunn: Direktør markedsføring og salg, Smartfish AS, Eierutvalgsmedlem/ generalforsamlingsvaramedlem for region Syd for Gjensidigestiftelsen, NHO Global Future deltager, Buskerud.
Juryens begrunnelse: Hun har banet sin egen vei i Norge. Vant anbudskonkurranse fra Innovasjon Norge og et oppdrag fra Vardar for å tilrettelegge et fornybar energi investeringsprosjekt i Kina. Hun ble deltager i NHOs Global Future Program gjennom konkurranse med 95 andre søkere. Hun har svært gode referanser. Kandidaten ser på seg selv som kinesisk og norsk og har høy formell utdannelse. Hun har jobbet i flere bedrifter og ikke bare lykkes et sted, men gått videre og lykkes flere steder. Hun er en god rollemodell, og er godt integrert. Hun fremstår som ambisiøs med driv.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Ndey Jobarteh
Alder: 43
Født i: Gambia
Kom til Norge: 1999.
Yrkesbakgrunn: Business Development Manager Africa, Genkey AS. Grunnlegger og styremedlem, Afrikansk Senter for informasjon og utvikling (ACID). Styremedlem i Association of International Professional & Business Women (AIPBW).
Juryens begrunnelse: Hun er kreativ og inspirerende. Hun gir andre mulighet til et bedre liv, og har en betydning for andres fremtid. Hun har vært med på å starte African Womens Development Fund, samt Meltwater Entreprenuerial School of Technology (MEST) i Ghana. I tillegg har hun grunnlagt Africa Center for Information and Development (ACID) i Norge. Hun er godt integrert og tok doktorgrad og gikk på norskkurs mens hun hadde små barn. Hun klarte seg også bra som student i Polen, der man vet det er tøft å være innvandrer.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Esenia C. Steckmest
Alder: 33
Født i: Moldova
Kom til Norge: 2003.
Yrkesbakgrunn: Konsulent og advokatfullmektig i Wikborg Rein. Leder for Moldovsk Forening i Norge.
Juryens begrunnelse: Hun har lykkes i ung alder innenfor et fagområde som er vanskelig, spesielt vanskelig for en som kommer fra et annet land. Kandidaten er opptatt av å bidra til fellesskapet. Hun driver med frivillig arbeid, har startet og er engasjert i moldovske organisasjoner. Hun har skapt seg en karriere i Norge og investerer samtidig i hjemlandet sitt og bidrar til å skape sysselsetting der. Hun engasjerer seg også for å hjelpe andre moldovere som kommer til Norge.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Amela Koluder-Døvre
Alder: 37
Født i: Bosnia-Hercegovina
Kom til Norge: 1993.
Yrkesbakgrunn: Innovasjonssjef i Tine
Juryens begrunnelse: Hun kom alene med søsteren sin som flyktning. Hun har god utdannelse og har gjort karriere innenfor flere selskaper, og nå Tine. Hun gir økonomisk støtte til unge motiverte studenter i Bosnia-Hercegovina som har mistet foreldrene sine i krigen. Hun har et registrert patent. Om sin egen tilhørighet sier hun «Bosnia-Hercegovina er mitt hjemland, Norge er mitt hjem.»

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Xinli Wang
Alder: 55
Født i: Kina
Kom til Norge: 1989.
Yrkesbakgrunn: Systemsjef og arkitekt, Telenor Norway. Medstifter og styreleder i Chinese Professionals in Norway (CPN).
Juryens begrunnelse: Kandidaten har høy kompetanse på sitt faglige område. Hun har drevet flere prosjekter som er svært viktige for bedriften. Hun er opptatt av at kinesere i Norge skal integreres. Hun har virkelig gjort mye for andre, og har grunnlagt og leder flere organisasjoner. Hun har en sterk historie og har virkelig jobbet for å få bli i Norge og få familien tilbake hit.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Logen Karthigesan
Alder: 43
Født i: Sri Lanka
Kom til Norge: 1986.
Yrkesbakgrunn: Hotelldirektør, Havøysund Hotell & Rorbuer AS (Hotell kåret av Finansavisen som Norges mest lønnsomme frittstående hotell i 2009).
Juryens begrunnelse: Han har satt Havøysund på kartet. Han har hjulpet til å stoppe fraflyttingen fra Havøysund. Han har gjort en stor innsats for et fjernt distrikt. Det kan være vanskelig å lykkes utenfor Oslo, men han viser at man kan klare seg overalt.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Jarek Zagierski
Alder: 50
Født i: Polen
Kom til Norge: 1977.
Yrkesbakgrunn: Administrerende direktør, Carrier Refrigeration Norway AS.
Juryens begrunnelse: Han har både studert og arbeidet internasjonalt. Han har svært gode referanser og har bidratt til å innføre uavhengig journalistikk i mange polske regionale aviser. Kandidaten har en imponerende skolehistorie. Han har vært med på å bygge opp Orklas medievirksomhet i Baltikum og Polen, og har jobbet i mange andre store bedrifter. Kandidaten har bred erf#229 og har bygget opp flere virksomheter i ulike land.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Abdirahman Yusuf
Alder: 39
Født i: Somalia
Kom til Norge: 1992.
Yrkesbakgrunn: Application Manager på konsernstab it i Posten.
Juryens begrunnelse: Han har fått gode og konkret tilbakemeldinger. Han har skapt et godt arbeidsmiljø. Han har utøvd formelt lederskap, har gode referanser, og er en svært god rollemodell. Han fremstår som veldig ansvarlig og jobbet fulltid under hele utdanningen sin i Norge.

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Thamba Rajeevan
Alder: 43
Født i: Sri Lanka
Kom til Norge: 1984.
Yrkesbakgrunn: Senior Project Manager, Wilh. Wilhelmsen asa. NHO Global Future deltager, Oslo Akershus.
Juryens begrunnelse: Han er ekspert på sitt område og bidrar til shipping, en sektor som er svært viktig for Norge. Han er Rotary medlem. Om sin egen kulturelle identitet sier han: «Jeg klarer å identifisere meg med begge kulturer og leve et liv på tvers av begge kulturer».

Les også: Krigsflyktning gikk til topps
Les også: - Ta initiativ og bidra

 

Farooq Farooqi
Alder: 53
Født i: Pakistan
Kom til Norge: 1975.
Yrkesbakgrunn: Avdelingsleder, Grünerløkka X-Ray Ungdomskulturhus.
Juryens begrunnelse: Han har utrolig mye engasjement for ungdommer og deres utvikling. Han er en naturlig leder som har bidratt til å utvikle andre. Han bidrar med håp. Han er utrolig inspirerende. Han har hjulpet med å få frem mennesker som har blitt ledere og rollemodeller for andre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.