Mens dyre kysthytter blir liggende, går det unna for billige innlandshytter, skriver Dagens Næringsliv.

Sist helg hadde fritidsmegler Marius C. Lindhjem i DnB Eiendom kø på visning ved innsjøen Nisser i Telemark.

– Jeg hadde åtte par på visning av en innlandshytte til 1,75 millioner. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde et slik oppmøte på en kysthytte, sier Lindhjem til DN.

Innenlandsk prisløft
En hytte ved Kilevannet i Skien i Telemark hadde prisantydning 1,5 millioner og ble nylig solgt for 2,1 millioner kroner. To andre hytter ved innsjøen Nisser i Nissedal i Telemark ble solgt for 3,08 og 1,65 millioner kroner, med prisantydning på henholdsvis 2,45 millioner og 1,25 millioner kroner.

Lindhjem sier at prisene på innlandshytter i Vestfold og Telemark ligger på fra en tredjedel til halv pris av tilsvarende kysthytter i de samme fylkene.

Han sier interessen for hytter ved innlandsvann er større og salgene går raskere enn for hytter ved sjøen. Kort reisevei og atkomst med bil, samt vann, avløp, strøm og bredbånd er imidlertid minimumskrav for de fleste.

Trege sjøhytter
Uansett minimumskrav, det går for tiden tregere med salg av dyre hytter langs sjøen. En undersøkelse DN har gjort viser at det er et knalltøft marked.

DN har sjekket status på 30 hytter annonsert for over ti millioner kroner i juni 2010.

11 av 30 hytter står fortsatt usolgt, mens 19 hytter er solgt med et samlet prisavslag på 67 millioner kroner, som tilsvarte i underkant av 25 prosent.

Flertallet av de usolgte hyttene ligger på øyer, og mange med lav standard.

- Nordmenn blir latere
Tidligere direktør for Borregaard, Nils Pedersen, la familiens sommersted på Hvaler ut for salg i 2008. Prisantydningen var 25 millioner kroner for 60 mål tomt og et hovedhus på 300 kvadratmeter.

I 2010 var prisantydningen senket til 17,5 millioner kroner, før den ble endret til «bud mottas». Aksjeanalytiker i Carnegie, Preben Rasch-Olsen, kjøpte sommerstedet for 8,3 millioner kroner.

– Det var behov for å gjøre mye med bygningsmassen og den ligger på en øy. Nordmenn blir latere og latere og ønsker å laste champagnen rett inn i hytta ved ankomst, sier Jens Arne Dammyr i Privatmegleren, som meglet salget, til Dagens Næringsliv.

Les også:

<b>Mener det er nesten umulig å bygge leilighet på 60 kvm. for under 2,7 mill. </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.