Volvos nye S60 har fått en strålende mottakelse både blant journalister og i markedet. Viktigst for det norske markedet er derimot stasjonsvognmodellen V60, som Volvo endelig har sluppet offisielle bilder av.

Store bilder:

Utseendet?
Fronten kommer fra sedanen, mens bakenden har mange likhetstrekk med suksessen XC60. Den skrånende taklinjen gjør plassen mindre enn i tidligere herregårdsvogner fra Volvo, og i pressemeldingen fra Volvo heter det at man heller går for en coupé-lignende design fremfor stasjonsvogn-looken.

Også for denne modellen skryter Volvo av de sportslige egenskapene og de dynamiske kjøreegenskapene, og holder bilen det utseendet lover, burde dette være en kjøreglad stasjonsvogn fra Volvo.

Les test av Volvo S60: En klassereise

Kreftene?
På motorfronten leveres V60 med fire bensinmotorer fra 150, via 180 og 240 til 304 hestekrefter.

Mer aktuell på det norske markedet blir de tre dieselmotorene, velkjente motorer fra 1,6-liters Drive på 115 hestekrefter til D3-motoren med 163 hestekrefter, og til slutt toppmodellen D5 med 205 hestekrefter og et dreiemoment på 420 Nm.

Ellers kommer bilen med samme sikkerhetsutstyr som sedanen, blant annet det unike fotgjenger-systemet som automatisk bremser bilen om det skulle dukke opp en fotgjenger foran bilen.

Plassen?
Viktigst på en stasjonsvogn er plassen og fleksibiliteten. Baksetene i V60 kan legges ned delt som 40/20/40. Med baksetene i bruk rommer den 430 liter. Det er kun 13 liter mer enn for lillebror V50, og hele 145 liter mindre enn for storebror V70. Til gjengjeld er det 50 liter større enn for sedanen S60.

Volvo har hittil i år hatt stor suksess med sine andre stasjonsvogner i Norge. V70 ligger på tredjeplass på modellstatistikken med over 2000 solgte hittil i år, mens V50 har solgt nesten 1500 biler og ligger på en syvendeplass.

Les mer om bilsalget her: - Ingen skyer på himmelen

Prisen?
V60 kommer på markedet i oktober, prisene er ennå ikke klare.

Skal vi tippe, kommer en V60 med 163 hestekrefter sterk dieselmotor til å koste i underkant av 400.000 kroner, mens innstegsmodellen Drive kanskje blir liggende rundt 325.000 kroner.

Store bilder:

Les også: 2.190 norske Volvo tilbakekalles (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.