Hødnebø har produsert møbler siden 1904, og nå vil merket fortsatt eksistere etter oppkjøpet av konkursboet.

Stavangerbaserte Møbelinvest Holding kjøpte i 2010 opp konkursboet etter et annet tradisjonsrikt møbelselskap, Hjellegjerde, og eier også selskapene Interstil og Interstil Interiør.

Blir videreført
Konsernet er blant de største leverandørene av møbler og interiørvarer i Skandinavia med en årlig omsetning på over 1,2 milliarder kroner.

Produksjonen av Hødnebøs møbelkolleksjon vil starte opp igjen i konsernets fabrikker, og allerede inngåtte ordrer vil bli levert til kundene. Den eksisterende Hødnebø-kolleksjonen vil bli videreført og videreutviklet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Konkursen tidligere i april berørte ikke Hødnebøs møbelbutikker, som er franchiser som ikke har vært omfattet av konkursen og dermed blitt drevet videre som før.

Byttet navn
Selskapet forberedte seg på konkursen ved å bytte navn fra Hødnebø AS til Hurlum AS. Dermed er det ifølge Fædrelandsvennen formelt sett Hurlum som går konkurs, og nye eiere kan hente opp igjen Hødnebø-navnet.

Hødnebø produserer møbler av den mer kostbare typen, og ble hardt rammet av finanskrisen. De prøvde å lansere seg i USA, men uten hell. I tillegg ble noen av selskapets viktigste utsalgssteder i Oslo stående tomme for Hødnebø-møbler da en franchiseholder trakk seg i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

Les også:
Hødnebø er konkurs
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.