En ukjent kjøper fra Asia gjør seg klar til å flytte inn i 45. etasje i en av de mest luksuriøse leilighetskompleksene i Hong Kong. Kvadratmeterprisen i Asias dyreste leillighet er på over én million kroner.

Eiendomsselskapet Henderson Land Development bekrefter at de har solgt en 443 kvadratmeter stor leilighet på Mid-Levels i Hong Kong for 433,8 millioner Hong Kong-dollar, tilsvarende 445 millioner kroner. Dette er den høyeste kvadratmeterprisen som er oppnådd i Asia - sannsynligvis i verden.

Kjøpere i skatteparadiser

Eiendomsutvikleren har vært under politietterforskning i nesten fem år. Årsaken er at de fleste som registrerte seg som kjøpere i prosjektet var selskaper registrert i skatteparadiser. I tillegg ble den 46 etasjer høye bygningen markedsført som om den var 68 etasjer.

Etterforskningen ble avsluttet i slutten av mars uten at det ble tatt ut tiltale.

Den forrige prisrekorden ble satt i Hong Kong i 2012 da en leilighet i The Opus på vel 650 kvadratmeter ble solgt til 435 millioner kroner. Kvadratmeterprisen var imidlertid over 300.000 kroner lavere.

I New York ble en penthouseleilighet i One57 på Manhattan solgt for 100,5 millioner dollar i januar. Leiligheten, som går over to plan i 89. og 90. etasje, er på nesten 1100 kvadratmeter. Dette gjør at kvadratmeterprisen er lavere enn Hong Kong-leiligheten på 39 Conduit Road ved Mid-Levels.Strengere lånekrav

Salget av leiligheter har falt med 23 prosent det siste året i Hong Kong. Det er vanlige boligkjøpere som er avhengig av boliglån for å finansiere kjøpet som utestenges på grunn av nye krav fra bankene.

- Boligsalget er det laveste på 11 år, sier sjefanalytiker Buggie Lau Ka-fai hos Midland Reality til South China Morning Post.

For boligkjøp til under seks millioner kroner forlanger bankene en egenkapitalandel på 40 prosent.

Les også:

Fredriksen-selskap saksøker eks-sjefer for milliardsvindel

Rekordmange forlater Norge  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.