Det skriver Bloomberg.

Ifølge oljehandelselskapet Arcadia står eks-toppsjef Peter Bosworth og eks-finansdirektør Colin Hurley, som begge bor i Sveits, bak en omfattende svindel.

Både Bosworth og Hurley sluttet i Arcadia i 2013 da selskapet begynte å etterforske aktivitetene deres, ifølge den britiske dommeren Michael Burton. Selskapet stengte kontorene sine i Dubai og Sveits omtrent på samme tid.

Den påståtte svindelen involverer selskaper som fremsto som en del av Arcadia-gruppen eller en partner i oljehandler. Selskapene, som var eid og kontrollert av de anklagede, satte seg inn i en kjede av transaksjoner og drev overskudd bort fra Arcadia, sier Burton.

Avviser anklagene

- Bosworth og Hurley avviser fullstendig anklagene som har kommet mot dem, skriver deres advokat Mona Vaswani i en epost, melder Bloomberg.

Milliardær John Fredriksen kontrollerer Arcadia gjennom Farahead Holdings, som er registrert på Kypros.

Den påståtte svindelen blir fortsatt etterforsket. Arcadia anslår at selskapet kan ha tapt rundt 287 millioner dollar, ifølge Michael Burton.

Det tilsvarer over 2,3 milliarder kroner med dagens valutakurs.

Bosworth og Hurley prøvde å få søksmålet vekk fra den engelske domstolen, siden de er sveitsiske statsborgere. Men dommer Burton avslo søknaden.

To andre tidligere Arcadia-ansatte er også omfattet av søksmålet.

Manipulasjon

Også ifjor stormet det rundt John Fredriksens oljehandelsselskaper i Arcadia. De godtok da en bot på 82 millioner kroner for manipulering av oljeprisen og unngikk samtidig en rettssak.

John Fredriksen avviste søksmålet fra amerikanske myndigheter om manipulasjon i oljemarkedet da det ble kjent i mai 2011.

– Det er bare en tullesak, det er det jeg har hørt. Vi er helt uskyldige, sa han om anklagene.

Les også: Derfor tror de på enda svakere krone

Enighet med Iran om hovedpunkter for atomavtalen

Dette er de mest populære studiene  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.