Det fremgår av et brev til presidenten i den lovgivende forsamlingen , Andrew Leung Kwan-yuen, fra administrasjonssekretær Matthew Cheung Kin-chung i Hongkong.

Etter hardt press trakk Hongkongs leder Carrie Lam formelt det utskjelte lovforslaget om utlevering til Kina 4. september.

Av brevet fremgår det sikkerhetsministeren i Hongkongs regjering vil stå for den offisielle tilbaketrekkingen av forslaget 16. oktober, når den lovgivende forsamlingen møtes for åpningssesjonen for 2019–2020. Sesjonen åpner med at Lam holder en innledningstale. Deretter skal forslaget erklæres trukket.

Lovforslaget åpnet for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i Fastlands-Kina, noe som utløste masseprotester 9. juni 2019. Lovforslaget ble først lagt på is, men protestene fortsatte, også etter at forslaget ble trukket.

Demonstrantene krever større demokratisk frihet, at Lam går av, at politiets maktbruk granskes og at fengslede aktivister løslates.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.