Avinor har eid hotellet på Gardermoen siden det åpnet i 1998, først med rundt 350 rom som siden ble utvidettil dagens 500 samt omfattende konferanse- og møteromskapasitet.

Hotellet har siden starten vært leid ut til Rezidor-kjeden og har med sin nærhet 100 meter fra terminalen hatt både et belegg og gjennomsnittspriser de andre hotellene i nærheten av Gardermoen bare har kunnet drømme om.

 

Rekordpris
Finansdirektør Arvid Møll sier Avinor selger hotellet for å styrke kapitalstrukturen.

-Når vi bygger slike kommersielle eiendommer som dette er jo ikke målet å eie dem i all evighet, sier han.

- Hva kan hotellet være verdt?

- Det vil jeg ikke spekulere på. Men det er klart at det er betydelige verdier utover hva hotellet i dag er bokført til, sier han.

Radisson-hotellet er bokført til vel 200 millioner kroner og gjelden er på vel 100 millioner.

- Med skyhøyt belegg og god lønnsomhet, får DN antydet en markedspris på langt over to millioner kroner per rom? Altså godt over en milliard?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Avinor eier også hotellene Park Inn på Gardermoen, Scandic på Sola, Qualityhotellet på Flesland og Radisson Blu-hotellet på Værnes.

- Det har ikke vært diskutert salg av andre hoteller enn Radisson Blu på Gardermoen, sier Møll.

 

Internasjonal kjøper?
Det er Trond Sejersted Bødtker i Heilo Eiendom som i konkurranse med flere andre meglere mandag fikk salgsoppdraget.

- Vi synes jo dette er veldig spennende. Men vi er helt i startfasen og har ikke så mye å si foreløpig. Men jeg tror jo absolutt dette objektet også bør være av interesse for internasjonale kjøpere, sier han.

 

Les også:
Milliardskrell etter gebyrsjokk
Restauranter merker oljenedturen smakPlus

Kværner tildelt milliardkontrakt på Johan Sverdrup  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.