- I sum synes jeg dette er gode forslag, sier Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til TV2 søndag ettermiddag.

Regjeringens tiltak for å hindre ytterligere todeling i norsk økonomi ble lagt frem da Høyre akkurat hadde startet på siste dag av landsmøtet på Gardermoen søndag.

LES MER: - Det er to varsellamper som blinker

Sanner mener tiltakene i hovedsak er fornuftige.

- Jeg synes det er veldig bra at regjeringen har lyttet til flere av forslagene som kommer fra Høyres landsmøte, nemlig bedre rammebetingelser for små og store bedrifter. Det er jeg glad for, sier Sanner til TV2.

Han vil likevel sette seg ned og se på hvordan tiltakene faktisk vil slå ut for norsk næringsliv.

- I sum synes jeg dette er gode forslag, som er riktig i den situasjonen vi er i nå med en todelign av økonomien. Samtidig så sender de regningen til andre norske bedrifter. Så vi må gå inn og se på virkningen av de skatteøkningene de foreslår. Blant annet en økning i formuesskatten, som samlet betyr en skjerpelse for norsk eierskap, sier Sanner.

Sanner viser til at flere av forslagene er omgjøringer av tidligere omgjøringer.

  • Skattefunn ble endret 2007. Nå blir innstrammingen omgjort.
  • Avskrivninger på maskiner ble forbedret i 2009, forverret i 2011 og forbedres nå i 2014

- Hvis disse forbedringene blir stående, så er jeg veldig glad for det. Det er godt for norske arbeidsplasser, sier Sanner.

LES OGSÅ:

- Det er to varsellamper som blinker

Dette er tiltakene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.