Investorene Trygve Hegnar og Petter A. Stordalen og det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital går sammen om å legge inn bud på alle aksjene i rederiet Hurtigruten.

Les saken:
  Investeringsselskap vil kjøpe Hurtigruten

Budet er på syv kroner kontant per aksje.

Avtalen mellom de tre partene som står bak budet innebærer at Stordalen og Hegnar vil bli sittende med fem prosent hver av den samlede aksjebeholdningen i selskapet.

- TDR Capital er seriøse flinke effektive seriøse investorene som vet hva de gjør. Vi har hatt en lang prosess på dette, over et halvt år, sier styreleder Trygve Hegnar.

Han understreker at dette ikke betyr endringer i Hurtigrutens drift.

- Vi har et samfunnsansvar å i vareta, og vi vil fortsette å ivareta det samfunnsansvaret. Det eneste som skjer er at TDR Capital ertstatter meg som hovedeier, sier Hegnar.

Hegnar fortsetter som styreleder og Stordalen fortsetter som styremedlem.

- Skuta seiler videre, sier Hegnar.

 - Fordi jeg og Stordalen fortsetter i selskapet har vi ikke kunnet delta i behandlingen i styret , og meldte oss inhabile. Derfor måtte jeg overlate ledelsen av denne prosessen til styrets nestleder Helen Jebsen Anker, sier Hegnar.

- Under hele prosessen har jeg og Petter Stordalen sittet på gangen, og det har blitt ganske mange timer på gangen, senest i går, sier Hegnar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.