Norsk Hydro har ikke funnet indikasjoner på at selskapet har opptrådt i strid med gjeldende lover og regler knyttet til Tadsjikistan.

Det skriver selskapet i en melding mandag

Hydro har ifølge meldingen fått bekreftet at Hydro har gjort det som man med rimelighet kan forventes å gjøre for å redusere risikoen for korrupsjon.

«Dette er en meget komplisert sak som strekker seg langt tilbake i tid. Hydro har ikke hatt noen kommersielle relasjoner med Talco de siste fire årene», skriver selskapet.

DN skrev lørdag om Hydros forretningsforbindelser i Tadsjikistan.

Hydro har i nesten 20 år skaffet seg aluminium fra Tadsjikistan. Landet regnes som ett av verdens mest korrupte og dets politiske ledelse bruker aluminiumsmelteverket til å berike seg selv, ifølge internasjonale organisasjoner.

Les også:
Flere arbeidsledige i oljesektoren blir syke

Asia i dag: Skal gjenreise tilliten til Kinas aksjemarked (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Sentralbanken har ikke så mye mer igjen å gi
- Sentralbanken har ikke så mye mer igjen å gi
Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets kommenterer sentralbanksjefens tale.
03:26
Publisert: