-  I det vesentlige blir det «sørlandsarkitektur», og likt slik det så ut her, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes.

Våren 2014 kjøpte Ringnes det gigantiske feriestedet Såstein i Telemarksskjærgården.

Den 300 mål store fritidseiendommen i Bamble kommune bestående av to store øyer og flere mindre holmer og skjær ble lagt ut markedet i 2006 - en periode da prisrekordene sto i kø i sjøhyttemarkedet.

Christian Ringnes.
Christian Ringnes.

Utfra prisantydningen på 25 millioner kroner lå Såstein an til å sette prisrekord for fritidseiendommer i det som i utvidet forstand karakteriseres som Kragerø-kysten.

Men interessen uteble, og Såstein ble i tillegg rammet av oljesøl etter «Full City»-ulykken i juni 2009.

I 2013 ble prisen kuttet til 14,75 millioner kroner. Ringnes fikk tilslutt tilslaget for 12,25 millioner kroner.

- Vil koste ganske mye å få det fint

Ringnes sier han ikke var fristet før priskuttet.

 

- Men det ble veldig billig, rett og slett. Når jeg kunne få stedet til halv pris, gjorde det jo ting mer attraktivt. Ingen ting er som å få et tankskip opp på strendene, sier Ringnes.

- Det vil koste ganske mye å få det fint her, og jeg regner med at jeg må bruke et tosifret millionbesløp, sier Ringnes, som ikke ønsker å presisere forventede byggekostnader ytterligere.

De 12 bygningene som står på eiendommen idag er oppført fra 1930-tallet til 1960-tallet. (Saken fortsetter under).

 

Flere av bygningene har ifølge Ringnes vist seg å være kondemnable, derfor har investoren søkt Bamble kommune om å få rive alle 12 bygningene og bygge nye moderne hytter og bygninger på samme sted som de eksisterende. Totalt areal blir 460 kvadratmeter fordelt på åtte bygg.

Ringnes har allerede etablert vann, avløp og strøm på øya.

Bamble kommune har nå sendt over søknaden til fylkesmannen og fylkeskommunen for uttalelse, før endelig behandling i Bamble kommune.

Selger ikke hytta på Håøya

- Jeg skal ikke forskuttere noe som helst, men det virker som dette er i tråd med det kommunen ønsker seg. Så får vi bare håpe og tro at fylkesmannen er av samme mening. Da kan i så fall arbeidene der ute starte til sommeren, sier Ringnes.

Store deler av eiendommen er regulert som friluftsområde og tilgjengelig for allmennheten. En del av den ene øya, «Lille Såstein», er dessuten fredet som naturreservat, med forbud mot ilandstigning i perioden midten av april til midten av juli.

I søknaden vektlegger Ringnes at urørte områder ikke skal privatiseres, og at både øya og sjøområdene rundt skal være minst like tilgjengelige og attraktive som tidligere.

Ringnes har også engasjert et firma for landskapspleie og tilbakeføring av den opprinnelige vegetasjonen, etter år med gjengroing.

Slik så Såstein ut før Ringnes kjøpte fritidseiendommen:

 

Fra tidligere har Ringnes et feriested på Håøya i Porsgrunn kommune, men han har ingen planer om å kvitte seg med stedet han kjøpte tidlig på 1990-tallet.

- Det kommer jeg helt sikkert til å beholde. Det er mitt aller kjæreste sted. Jeg bor der veldig mye med min sønn, men på et eller annet tidspunkt ryker vel gamlefar ut, og da er det vel han som overtar, sier Ringnes.

Les også:
Hun kjøpte Reitans strandvilla for 34 mill.  

Har bundet boligrenten til Rasmus (1) er 21 år dnPlus  (DN+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.