Magnus Reitan, sjef i Reitan Convenience, måtte kutte prisen på egen bolig. Foto: Gorm K. Gaare
Magnus Reitan, sjef i Reitan Convenience, måtte kutte prisen på egen bolig. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
Magnus Reitan la høsten 2013 ut den 2,8 mål store strandeiendommen på Nesøya i Asker for salg med en pris på 40 millioner kroner og en takst på 46 millioner kroner. Etter at prisen ifjor vår ble kuttet til 35 millioner kroner, ble eiendommen endelig solgt.

Nå fremgår det av eiendomsregisteret at Reitan fikk 34,15 millioner kroner for eiendommen.

Mariana Dulanto Banda (39) står oppført som ny hjemmelshaver.

Banda, som har vært registrert bosatt i England og i Madrid i Spania, er gift med investor og tidligere Pan Fish-topp Bjarte Tunold fra Bryggja i Sogn og Fjordane (56).

Flere attraktive eiendommer

Mariana Dulanto Banda står ikke oppført med boligadresse i Norge. Men hun er registrert med en eiendom på Majorstuen i Oslo sentrum, som ifølge tinglysingen fra 2011 kostet 8,8 millioner kroner. Ektemannen utvandret fra Norge i 1999 og er registrert bosatt i England. Han var sentral i Pan Fish-eventyret som sprakk tidlig på 2000-tallet. Selv om han er utvandret, sitter Tunold i dag med eierinteresser i flere store norske fiskeriselskaper som Nergård i Tromsø og i selskapet bak Norsk sjømat i Stranda.

Tidligere Pan Fish-topp Bjarte Tunold i 2002. Foto: Helge Hansen
Tidligere Pan Fish-topp Bjarte Tunold i 2002. Foto: Helge Hansen (Foto: Helge Hansen - Dagens Næringsli)
Fiskegründeren sitter selv med to andre attraktive eiendommer i Norge.

I 2008 ga Bjarte Tunold 12 millioner kroner for en 100 mål stor eiendom på Torsøya i Kristiansand-skjærgården og skal ifølge Fædrelandsvennen ha brukt over 20 millioner kroner på oppgradering av feriestedet. Tunold eier også en eiendom på Bryggja i Vågsøy, der han har oppført et hus på 700 kvadrat, som ifølge NRK har 35 rom og kostet 15 millioner kroner å bygge.

DN har uten hell gjort flere forsøk på å få ekteparet til å kommentere kjøpet.

Dårlig butikk

Magnus Reitan ga 28 millioner kroner for prakteiendommen på Nesøya i 2003, og skal ha lagt en del millioner kroner i oppussing. Fra 2003 til 2015 ble gjennomsnittprisene i Asker mer enn doblet. Med det 480 kvadratmeter store huset følger 45 meter strandlinje med hvit sandstrand.

Reitan ønsker ikke å kommentere kjøpet. Eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren oppgir at han er pålagt å ikke kommentere salget.

Les også:

Boligkjøperne vil vite alt om naboen  

Regnskapssmell på 23 milliarder

Orkla vil legge ned over 50 fabrikker dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.