Europris-gründer Terje Høili (71) legger nå ut sin 261 kvadratmeter store leilighet i anlegget Norefjelltunet på Norefjell for salg.

 

Med en pris på 19,5 millioner kroner, kan dette bli den dyreste leiligheten som er solgt på Norefjell.

- Meg bekjent er det ikke solgt noen dyrere leilighet på Norefjell, men det har vel heller aldri vært gjort noe resalg i det «åpne markedet» på tilsvarende leilighet i dette byggetrinnet på Norefjelltunet siden ferdigstillelsen i 2005/2006, sier eiendomsmegler Alexander Sandaas i Privatmegleren Dyve og partnere.

Eiendommen er den desidert dyreste fritidsleiligheten for salg på det åpne markedet nå.

- Flere venter på riktig leilighet

- Vi vet at det ligger flere leiligheter og hytter på Norefjell til salgs i dag «off marked» i prisbildet fra 15-30 millioner kroner. Siden vi lanserte eiendommen sent onsdag kveld, har vi allerede fått flere seriøse henvendelser, så det er lite som tyder på at prisen er avskrekkende. Norefjelltunet er av kjennere toppadressen for mange på Norefjell, og flere sitter og venter på en riktig leilighet i akkurat dette bygget, sier Sandaas.

I prospektet beskrives eiendommen som en «betydelig påkostet og luksuriøs toppleilighet over to plan».

- Blir brukt for lite

Høili og kona Mariann ga 8,8 millioner kroner for leiligheten da den var ny i 2006, ifølge eiendomsregisteret. I prospektet står det at fritidseiendommen i sin tid ble kjøpt som et råbygg,  og alt innvendig interiør og materialvalg er spesielt utvalgt for akkurat denne leiligheten.

- Ifølge selger har leiligheten blitt bygget opp og innredet for omtrentlig samme beløp som kjøpesum, sier Sandaas.

Høili ønsker ikke å kommentere salget overfor Dagens Næringsliv.

- Leiligheten blir brukt for lite, noe også leilighetens stand bærer preg av. Her er det minimalt med bruksslitasje, sier megler, som ikke ønsker å kommentere årsakene ti lsalget ytterligere..

Utsiktsleiligheten har blant annet tre bad med eksklusiv standard og tre store soverom. I tillegg medfølger tre garasjeplasser i lukket anlegg. Sameiet er sentralt plassert i  Norefjells skianlegg med ski inn ski ut.

Bemidlede naboer

Høili slo seg opp på lavprisprodukter for dagligvarehandelen. I 2000 kjøpte Høili halve Europris, og bidro til å bygge opp kjeden til en milliardbutikk på import av billigvarer fra Kina. I 2004 solgte han 84 prosent av Europris-aksjene for 1,3 milliarder kroner. Resten solgte han i 2012, og innkasserte rundt 480 millioner kroner.

Selv om Terje Høili selger leiligheten, er finans-Norge fortsatt godt representert i nabolaget.

Ole Robert Reitan, Trygve Hegnar, Celina Midelfart, Hermine Midelfart, Gunnar Fredrik Selvaag, Christian Ringnes og Øystein Stray Spetalen er blant dem som har fritidseiendom på Norefjell.

- Tatt seg opp

Sandaas sier meglerkontoret i høst har opplevd et godt driv på fritidseiendom, spesielt i prissegmentet to-seks millioner kroner.

- Mange objekter som har ligget ute lenge har blitt omsatt i høst. Tomtesalget har også tatt seg opp. Fritidsmarkedet i den høyere prisklassen lever jo sitt eget liv og omløpshastigheten her er varierende, dog har vi også her gjort flere gode salg i høst, sier Sandaas.

 

Les også:
Lokker hyttekjøpere med ski og pulsklokker
Hafjell på pristoppen 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.