Midt i mai ble landstedet på Slevik ved Onsøy utenfor Fredrikstad lagt ut for salg på Finn.no med en prislapp på 50 millioner kroner.

Tirsdag kveld meldte Nrk Østfold at eiendommen er solgt.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt for en rekordsum. Etter det jeg kjenner til har det ikke blitt solgt så dyre sjøhytter i Østfold tidligere. Det er også etter det jeg kjenner det dyreste salget av sjøhytte så langt i sommer. Men jeg kan verken oppgi hvem som har kjøpt eller hva eiendommen ble solgt for, sier eiendomsmegler Christian Falkenberg i Privatmegleren.

Dagens Næringsliv kjenner likevel at kjøperen måtte gi 48 millioner kroner for skjærgårdsperlen.

- Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Falkenberg.

Dermed er dette det desidert dyreste feriestedet ved sjøen som er omsatt i år på det åpne markedet.

- Slike salg utløser flere salg

Det var tre budgivere på eiendommen.

Selger er familien Dahl, som har hatt feriestedet siden 1930.  På den 57 mål store tomten ligger det fire hytter, ­tennisbane, dypvannsbrygge og strandlinje.

- Dette blir et toppår for dyre eiendommer, sier Falkenberg, som begrunner synet med lav rente og god likviditet i markedet.

- Og et par slike salg utløser flere salg. Nå får vi en kjedereaksjon. Det sitter folk med tilsvarende eiendommer som sier at nå er tiden inne for å selge. Det tror jeg skjer i år. Vi får vesentlig flere salg av eiendommer i klassen over 25 millioner kroner i år, sier Falkenberg.

Tips oss om hyttesaker!

Falkenberg mener det dyreste segmentet i boligmarkedet har skrumpet inn, mens markedet for fritidsboliger er utvidet.

- Det er flere dyre objekter i markedet. Folk ser snitt til å selge når de mener det er riktig tidspunkt. Og det tror jeg er i år, sier megleren.

- Trygg havn

Falkenberg mener markedet for fritidseiendom generelt i Norge er bra nå, men merker seg at det er flere dyre eiendommer til salgs i år.

- Om det er tilfeldig eller at flere som har sittet på disse eiendommene nå mener tiden er inne, kan jeg ikke vite sikkert. Men markedet er mer likvid, så jeg tror det er en kombinasjon. Renten er svært lav, så folk ser at de ikke får avkastning ved å sette pengene i banken. Dessuten synes mange det virker usikkert å plassere flere titialls millioner i utlandet nå, grunnet terror og annen uro ellers i Europa. Norge virker foreløpig som en trygg havn, sier Falkenberg.

I mai omtalte Falkenberg stedet som en  eiendom med et vanvittig utviklingspotensial – og masse historie. Prisen var satt på bakgrunn av tomteprisen på 40 millioner kroner, samt teknisk verdi av hyttene på tomten.

– Mine besteforeldre kjøpte stedet i 1930. De fikk fire barn. De tre døtrene fikk hver sin hytte, og så overtok sønnen huset. Nå er det tredje generasjon som har ansvaret, samtidig som det er to generasjoner til som bruker stedet. Vi er rett og slett blitt for mange og det er ikke plass til alle. Derfor selger vi, sa talsmann for selger-familien, Carl Christian Dahl til Dagens Næringsliv i mai.

Les også:

– Det er trist at folk ringer inn anonymt av misunnelse

Så mye dyrere har sjøhyttene blitt på ett år  

  Flytter formuen til hyttemarkedet dnPlus  

Sjøhytter har aldri vært dyrere dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.