– På Østlandet har vi merket et klart skifte. Der er det ikke lenger bare prat om miljø. Aktørene i hyttenæringen implementerer bærekraft og miljøvennlighet i sine utbyggingsplaner, sier daglig leder Kjell Ove Solbakken i rådgivningsfirmaet Norsk Turistutvikling til Adresseavisen. Han sier fritidsboligen er et sted der folk «speiler seg i sine verdier».

– Med dagens kunnskap om klima og miljø, merker vi godt at denne tenkningen etablerer seg i bevisstheten til kjøperne og hos utbyggerne, fortsetter Solbakken. Solenergi er en populær løsning, som både gir miljøvennlig strøm og lavere strømregning. I tillegg til konkrete tiltak på hver enkelt hytte, ligger det en gevinst i at de aller fleste hytter i dag bygges i hyttefelt.

– Da får man til gode felles løsninger. Det er bare teknologien som begrenser dette, sier Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret, som for tiden er på hytta i Finland.

Solbakken ser også et utviklingstrekk der flere ønsker seg mindre hytter i gode områder.

– Vi er ikke så opptatt av størrelse lenger. Vi vil se en framvekst av boenheter på 25-30 kvadratmeter i landsbylignende destinasjoner, sier han.

Les også:

Venter svakeste lønnsvekst på over 80 år

- Denne situasjonen tilsier dessverre at vi får en ny «prisboost»  

Her tar delingsøkonomien helt av

Se DNtv: Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe

Verdensmester i kaffekunst Tim Wendelboe forteller hvordan du gjenkjenner en kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.