- Det gikk veldig fort. Og det var kun en kjøper på banen. Men da han ville gi prisantydning, gikk salget raskt, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg hos Meglerhuset Sædberg i Kristiansand.

Aas med ny rekord - igjen

Etter å ha eid Vragviga siden 1999,  la Cayman-bosatte Andreas Ove Ugland (60) landstedet sitt i Grimstad-skjærgården ut for salg første pinsedag. Det tok dermed kun to dager før eiendommen ble solgt for prisantydning 30 millioner kroner. Det er ny rekord i Grimstad-skjærgården.

Og kjøper er altså anonyme Einar Aas (44). Han har skapt seg en milliardformue fra trading med kraftkontrakter. Og det var den samme Aas som hadde den forrige rekorden på 23 millioner. Den ble satt t 2011 da Aas kjøpte eiendommen "Slottet" på Hesnes tilhørende tidligere skipsreder Jan Fredrik Wangen. Aas bor i tillegg helt i sjøkanten på Naxbie i Grimstad.

- Dette viser at det er kjøpere  i alle prisklasser, sier Sædberg.

- Men det ble ingen budrunde?

- Nei, og dermed var det også flere interessenter som ikke rakk å kikke på eiendommen før den ble solgt tirsdag kveld.

- Vet du hva Aas skal bruke eiendommen til? Han har jo en fra før?

- Han skal bruke den som fritidseiendom.

Tredobling

Ugland betalte i 1999 10,5 millioner kroner for eiendommen med vel ti mål tomt og 400 meter strandlinje.

- Det er rett og slett en rå eiendom med nær 500 kvadratmeter bruksareal. Kjøperen får et renovert hovedhus på over 200 kvadratmeter, innredet sjøbu, to gjesteanneks, dobbel garasje med gjestedel og nybygget trippelgarasje i tillegg, sier Sædberg.

- Det er et meget bra bryggeanlegg med molo, stor sandstrand og stort bassengområde med boblebad og utedusj med skifer rundt det hele. Hele gårdsplassen har belegningsstein og i tillegg kommer en stor parkmessig hage. Ugland har hatt en egen vaktmester til å ta vare på stedet, sier Sædberg.

Bassengområde med boblebad og utedusj.
Bassengområde med boblebad og utedusj. (Foto: Meglerhuset Sædberg)

Rekorden på hele Sørlandet er fjorårets salg av Gaupholmen ved Brekkestø i Lillesandsskjærgården. Øya ble kjøpt av Arne Vannebo for 52 millioner kroner. Selger var Erik Klaveness.

Andreas Ove Ugland landstedet sitt i Grimstad-skjærgården. Foto:
Andreas Ove Ugland landstedet sitt i Grimstad-skjærgården. Foto: (Foto: Meglerhuset Sædberg)

 

Les også:

Østfold på salgstoppen

Hvaler-hytter til 2,1 millioner

Fikk 1,6 mill. over prisantydning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.