Det internasjonale valutafondet (IMF) har mye informasjon i sin store database, og med utgangspunkt i disse datene lager det prognoser for den økonomiske utviklingen i alle landene de følger.

IMF har 187 medlemsland, og for 170 av dem har IMF laget en prognose over utviklingen av statsgjelden i forhold til bruttonasjonsproduktet (bnp).

Ikke overraskende er det Hellas som topper listen, med en ventet økning av statsgjelden på 45 prosentpoeng av bnp. Det innebærer at landet i 2013 nærmer seg en statsgjeld på 190 prosent av bnp.

To andre europeiske land, Irland og Portugal, havner også på topp-ti-listen over land med størst økning i statsgjelden.

Sverige kutter gjeld
Størst statsgjeld i forhold til bnp i dag har Japan, med over 220 prosent. IMF venter at den øker til hele 242,9 prosent i 2013.

Listen over de 170 landene viser at Sverige er det landet i Europa som vil redusere sin gjeldsandel mest, fra 39,7 prosent i år til 29,2 prosent av bnp i 2013.

I Norge venter IMF en uendret statsgjeld på 55,5 prosent av bnp. IMF opererer i denne rapporten med "general government gross debt", og det norske oljefondet er således ikke tatt med i regnestykket.

Oversikt gjeldsutvikling i % av bnp fra 2010 til 2013, rangert etter størst økning.





Les også: - Katastrofen kommer

<b>Dr. Doom: Slik kan verden reddes fra en dyp økonomisk depresjon</b>


- Om Italia er insolvent, hva er da Frankrike og Tyskland?

- 20 prosent sannsynlighet for "The Mother of All Government Defaults"
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.