De møttes onsdag formiddag for å diskutere strategi.

– Vi vil diskutere med vår juridiske rådgiver om det er mulig å komme seg ut av avtalen som er inngått med Terra, sier Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik til NTB før møtet i Oslo.

Les også: Bøtelagt for snusk - ga katastroferåd

Hemnes har gått sammen med Rana, Hattfjelldal og Narvik i å bruke den samme juridiske ekspertisen for å vurdere avtalene rundt investeringene som ble gjort i juni. Kommunene føler seg lurt av Terra, og har hevdet at de ikke var klar risikoen som heftet ved de amerikanske kommuneobligasjonene.

– Det er for tidlig å si hvordan dette ender. Vi legger opp til å møte Terra senere i dag dersom det synes hensiktsmessig. Nå har vi all fokus på å finne en løsning vi kan leve med, sier Kjell-Idar Juvik til NTB.

Lover tilbud
Kommunikasjonsdirektør Sigurd Ulven i Terra bekrefter overfor NTB at de vil legge frem alternative tilbud til kommunene når partene møtes onsdag.

– Vi har utarbeidet alternative løsninger som kan være med å minske risikoen. Dette har kommunene for så vidt fått tilbud om tidligere, men det vil bli lagt fram konkrete forslag onsdag, sier Ulven.

Han vil ikke svare på om kommunene vil få tilbud om å trekke seg helt ut av investeringene.

– Vi ønsker å bidra til kommunenes ønske om å minske risikoen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.