Ica-konsernet blør kraftig mens Konkurransetilsynet behandler distribusjonsavtalen med Norgesgruppen. Tapene er 20 millioner kroner i uken, skriver Dagens Næringsliv.

Nå vurderer Ica å legge ned alle Rimi-, Ica- og Matkroken-butikkene i Nord-Norge hvis selskapet ikke får til avtalen med NorgesGruppen.

– Ica vurderer nå flere muligheter hvis vi ikke får til avtalen med NorgesGruppen. Et mulig scenario er at vi blir tvunget til å kutte distriktsbutikkene nord for Namsos. Det vil bety mange butikker og ansatte, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Ica Norge.

Helt konkret vurderer Ica å legge lageret i Narvik.

Det vil ramme 108 av de 570 butikkene ica sitter med i dag.

- Politikerne trår vannet
- Det er utrolige avstander i Nord-Norge, og det er dyrt å drive der for alle aktører, sier Ica-sjef Thorbjørn Theie til DN.

Theie er forbannet på regjeringen som han mener er den som i realiteten bestemmer om Ica skal få samarbeide med Norgesgruppen eller ei.

- Valget 9. september er grunnen til at det ikke kommer noen avgjørelse. Politikerne trår vannet, og ønsker minst mulig støy før valget. Hadde det ikke vært for valget, hadde alt gått mye raskere, sier Theie til Dagens Næringsliv.

ICA håper at Konkurransetilsynet gir lov til å inngå en samarbeidsavtale med NorgesGruppen som skal føre til mer konkurransedyktige innkjøp og bedret distribusjon i distriktene. En avgjørelse er ventet innen 30. september.

Konkurransetilsynet ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: Ica har ingen plan B

Stopper Norgesgruppen og Ica
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.