Idex melder i dag at de har fått en kommersiell ordre på 300.000 enheter av sin Colibri fingeravtrykksleser.

Kjøperen er World Wide Touch Technology (WWTT) som lager tilbehør til smarttelefoner. Idex sine fingeravtrykklesere skal brukes i FingerQ deksler og «nøkler».

- Ordren er en milepæl for vår kommersialiseringsfase. Dette er en vesentlig mulighet for utrulling av fingeravtrykklesere fra Idex i stor skala, sier administrerende direktør Hemant Mardia i Idex i en pressemelding.

WWTT skal utvikle flere produkter basert på Idex-teknologi.

- WWTT har lang erf#229 med utvikling av forbrukerelektronikk. De har planlagt flere nye produkter med biometri, noe som er positivt for oss, sier salgs- og strategidirektør Kristian Wiermyhr til DN.no.

God pris
Ordrens finansielle vilkår er ikke kjent foreløpig.

- Vi kan ikke røpe prisen, men vi er fornøyde med marginene. Generelt kan man si at tilbehørprodusenter gir oss mye bedre priser enn hva vi kan få av telefonprodusenter, sier Wiermyhr.

Sensorene skal leveres i flere delleveranser, den første i andre kvartal. Ordren vil påvirke regnskapene fra andre kvartal og fremover.

Åpner dører
Idex er lettet over å ha fått den første, viktige kontrakten.

- Den første kontrakten er veldig viktig strategisk. Vi har vist at vi kan levere i henhold til våre strategiske målsettinger, men det er også viktig å vise andre kunder at vi kan levere. Vi håper dette vil få fart i andre kontrakter vi jobber med, sier Wiermyhr.

Eier også konkurrent
WWTTs kjøp av sensorer fra Idex er interessant også i og med at WWTT er en av de største aksjonærene i Fingerprint Cards, en svensk konkurrent til Idex.

Idex vokser kraftig på Oslo Børs torsdag, mens Fingerprint Cards faller på Stockholmsbørsen.

Les også:
Asia i dag: «Alt er ikke bra i Kina»
Dollar på lengste opptur siden 2012
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.