Det er den lengste sammenhengende oppgangen siden 2012, skriver TDN Finans.

Bakgrunnen er forventninger om styrket amerikansk økonomi, samtidig som etterspørselen etter den amerikanske valutaen øker som følge av tegn til at veksten i Kina dempes, skriver Bloomberg News.

Markedsaktørenes oppmerksomhet er torsdag rettet mot amerikanske nøkkeltall for nye ledigmeldte og for annenhåndssalget av boliger, som begge ventes å øke sannsynligheten for at sentralbanken Federal Reserve fortsetter nedtrappingen av sine pengepolitiske stimuleringstiltak.

- Det er fortsatt bredt baserte kjøp av dollar. Fed vil trolig fortsette nedtrappingen i den takten de har benyttet til nå, sier Akira Moroga, sjef for valutaprodukter i Aozara Bank i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Euro ble sent onsdag kveld notert til 1,3548 dollar, mens dollar ble handlet for 104,51 yen. Torsdag morgen var valutakryssene på henholdsvis 1,3546 dollar og 104,36 yen.

Kronen er torsdag morgen om lag uendret mot euro, på 8,3529, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs onsdag. I samme tidsrom er kronen svekket med om lag én øre mot dollar, til 6,1667.

Les også på DN.no i dag:
Overførte 800 mill. til ukjent Kypros-selskap
Hun tjener 80 mill. og er sjef for 278.000 ansatte
Betalte 1,5 millioner kroner over takst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.