Telenor mente det virkelig da de på dagens resultatfremleggelse sa at masteavtalen i India ville bli signert i "nærmeste fremtid" . Bare timer etter presentasjonen kommer nyheten mange av aksjonærene har fryktet. Telenor har lykkes i forhandlingene og skal leie master for montering av mobilutstyr av Wireless-TT Info Service Limited (Tata Teleservices' tårnselskap) og Quippo Telecom Infrastructure.

Les også: Nå stopper det for Telenor

Dermed vil Telenor gjennomføre sin utbygging i India, en satsing svært mange investorer har kritisert.

Holdt munn
Timingen vil nok oppleves som noe spesiell for investorer, analytikere og presse som kort tid før børsmeldingen ble sluppet spurte ut Telenorledelsen om India-avtalen i en to timer lang presentasjon - uten å få svarene som nå er sendt ut.

Les også: - Håper de snart blir mer positive

I tillegg til masteavtalen har Unitech Wireless inngått en avtale om transmisjonsleveranser med Tata Teleservices. Dermed ligger det meste til rette for Telenors ekspansjon.

- Disse avtalene er vesentlige i prosessen for å ferdigstille transaksjonen der Telenor tar en 60 prosent andel i Unitech Wireless gjennom egenkapitalinnskudd, skriver Telenor i en børsmelding.

DNtv:Se video-intervju med Baksaas om resultatet

Telenor opplyser at avtalen om deling av mobilmaster omfatter rundt 40.000 mobilmaster, og av disse vil rundt 22.000 være på plass innen april 2009. De resterende tårnene skal etter planen bli bygget i 2009 og 2010 i samsvar med behovene til Unitech Wireless. Tårnleie- og transmisjonsleveranseavtalen har begge 20 års varighet med opsjon på fem års forlengelse.

Telenor inviterer til en analytiker- og pressekonferanse for å presentere ytterligere detaljer om investeringsplanene for Unitech Wireless fredag 13. februar klokken 14:00.

DNtv:Se video-intervju med finansdirektør om India(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.